Laura Lucia Mihalca

Născută în 1990 în București, Laura Lucia Mihalca, artist foarte activ al generației sale, impresionează prin polivalență, entuziasm și viziune globală, devenind un punct de referință al scenei cultural-artistice.
Domeniile sale de cercetare sunt comunicarea vizuală și istoria vizuală a artei, dezvoltarea creativității și jurnalismul cultural. Genurile sale predilecte sunt pictura, grafica, ilustrația de carte, fotografia.
Laura are studii de master în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării - programul francofon "Media, dezvoltare și societate" și în cadrul Institutului de comunicare al Universității Lyon 2 - programul "Comunicare, ONG-uri și campanii umanitare". Absolventă a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, a absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, secţia ceramică.
S-a format ca artist urmând pregătirea profesorului şi artistului Dorel Zaica şi a profesoarei Zamfira Galan, în cadrul Şcolii de Muzică şi Arte nr.5, Bucureşti.
Lucrările sale au fost expuse în cadrul celor mai prestigioase instituţii de cultură din Bucureşti şi din ţară, aflându-se actualmente în colecţii particulare importante.
De-a lungul timpului, a colaborat cu o serie de agenții de presă, ziare și reviste din România și din străinătate, ocupându-se de rubrica social, entertainement, eveniment sau cultură-artă.
În ianuarie 2011 a fondat revista Art Out, publicație de artă, arhitectură, patrimoniu și restaurare, al cărei director și redactor-șef a fost până în mai 2016. Din mai 2016 este co-Președinte fondator al Asociației Art Out, ONG care-și propune facilitarea accesului publicului la cultură, artă și educație prin crearea unui dialog veritabil între artiști și public.
A ținut o serie de prezentări, conferințe, ateliere și cursuri de istoria artei și arhitecturii, dezvoltarea creativității și jurnalism cultural. A avut o serie de prezentări și ateliere în cadrul unor festivaluri, târguri și evenimente precum Noaptea muzeelor, Bikefest, Zilele culturale Adfel, Roaba de Cultură, Școala Altfel etc.
Îi place să citească și să danseze. În copilărie a participat la campionate de scrabble. Scrie poezie și eseuri. A scris o piesă de teatru pe care vrea să o pună în scenă. Dorește să organizeze o bienală internațională de artă.
În timpul liber îi place să iasă în oraș, să se întâlnească cu prietenii și/ să participe la evenimente - vernisaje, piese de teatru, concerte și recitaluri. Îi place să călătorească, să descopere locuri și culturi noi și să facă drumeții montane.

Cifre și date

EXPOZIȚII
APARIȚII IN PRESĂ
LUCRĂRI IN COLECȚII PARTICULARE
CONFERINȚTE ȘI PREZENTĂRI